Stipendium 2008

UITREIKING PRIJZEN AAN DE LAUREATEN VAN HET PANATHLON STIPENDIUM 2007-2008
Het Stipendium is een initiatief van Panathlon Vlaanderen vzw in samenwerking met de Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw en de Stichting Vlaamse Schoolsport en met de steun van de Nationale Loterij.

De editie van het Stipendium 2007-2008 van Panathlon Vlaanderen ‘STEEK EEN HAND UIT’ richtte zich in het bijzonder naar punt 2 van de ‘Panathlon Verklaring’ waarin gesteld wordt dat alle vormen van discriminatie in de jeugdsport onaanvaardbaar zijn.

De opdracht van de wedstrijd was dat leerlingen van een klas of jonge sporters van een club op een originele en creatieve manier een organisatie, een initiatief of een activiteit uitwerken waardoor de diversiteit in de jeugdsport gepromoot, bevorderd en gewaarborgd wordt (bv. initiatieven in kader van gehandicaptensport, buurtsport, kansarmen, …).

De laureaten van het Stipendium 2007-2008 werden door dhr. Willy Druyts, Voorzitter Panathlon Vlaanderen vzw, bekend gemaakt op de SVS-apotheose op donderdag 12 juni 2008 in de Universiteit Antwerpen.
Samen met dhr. Rony Cuyt, vertegenwoordiger van de Nationale Loterij, overhandigde hij de cheque van 1.000 EUR, de trofee en een Panathlon banner aan alle laureaten:

1. KATHOLIEKE CENTRUMSCHOLEN – SINT-TRUIDEN
“Sportnamiddag samen met kinderen van het asielcentrum”

2. BRUSSELS BRAZILIAN JIU JITSU ACADEMY
“Brussels School Grappling” – schoolworsteltornooi

3. SINT-ANDREASLYCEUM – SINT-KRUIS BRUGGE
“Integratieproject: Hand in hand”

4. RECREAN SKIPPERS vzw – OUDENAARDE
“Ropeskipping evenement Ronse”

5. SOLV – SCHOLENGROEP OLV – TUINBOUWSCHOOL   ST. TRUIDEN
“Fata morgana: steekt een hand uit naar …”