Afgelasting het Olympisch Vredesconcert van vrijdag 27 maart 2020 in Gent.

Het zal niemand ontgaan zijn dat wij op dit moment zowel op internationaal als nationaal vlak een unieke situatie beleven.
De gevolgen van deze niet te controleren verspreiding van het Covid-19 virus zijn eveneens ongezien.

Voor zover duidelijk is vandaag er nog geen absoluut verbod voor het laten doorgaan van alle indoor evenementen, tenzij diegene die 1000 of meer personen bijeenbrengen.
Het Olympisch Vredesconcert van Panathlon is voorzien voor een maximum van 900 deelnemers en op vandaag gaan we vlot de richting van 700 deelnemersop basis van de inschrijvingen.

Het is onze overtuiging dat een limiet van duizend personen eigenlijk geen uitsluitsel geeft. Naast de toeschouwers zijn er 100 medewerkers. Muzikanten,technici, zaalpersoneel, cateringpersoneel en ook leerlingen van het 7de jaar Veiligheids beroepen van het Lyceum Gent.

Net als alle burgers kunnen ook wij bijdragen tot het beperken van de verdere verspreiding van dit virus en helpen voorkomen dat risicogroepen in contact komen met dat virus.
Om die reden is er vandaag besloten om het concert van 27 maart aanstaande af te gelasten en naar een latere datum te verplaatsen.

Met u zijn we sterk ongoocheld tot gefrustreerd door deze situatie maar het is evenzeer onze plicht om de gezondheid van iedereen voorop te plaatsen.

Wij hopen ook op uw begrip te mogen rekenen en kijken ernaar uit om op een later moment alsnog dit evenement te kunnen organiseren.

Paul Standaert
Panathlon International