Anno 2020 – Een gezonde geest in een sportief lichaam

Een gezonde geest in een sportief lichaam.

Deze aloude slogan kreeg een nieuw elan tgv de start van het nieuw schooljaar 20-21 in de GO! Campus Van Eyck in Maaseik.

Op 10 september 2020, in het cultureel centrum van Maaseik en dit in aanwezigheid van de Burgemeester Johan Tollenaere en schepen van sport Bart Vereecken, ondertekende Lieve Pouls ,algemeen directeur van Scholengroep Maasland ,samen met de directies van de basisschool,de middenschool en de secundaire scholen van de GO! campus Van Eyck op plechtige wijze de Verklaring van Panathlon.

Het initiatief kadert in een hernieuwde visie rond school en sport, waarbij leerlingen van de GO! Scholen in Maaseik tot 4uur sport per week zullen beoefenen. Naast het voetbal worden ook andere sporten voor jongens èn meisjes aangeboden.

Het project wordt daarbij gesteund door voetbalclub Genk, Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL Hasselt.

Voorafgaand aan de ondertekening schetste Paul Standaert, vertegenwoordiger van Panathlon International, het belang van dit vernieuwend initiatief. Jo De Bruyne en Willy Pennoit respectievelijk secretaris generaal en voorzitter van Panathlon International Vlaanderen overhandigden na de ondertekening banners met de rechten van het kind  aan alle betrokken directies.